“Asansör kumandası uzmanı”

“Mik-el Elektronik” Türkiye’nin ilk mikroişlemci temelli asansör kumanda sistemi üreticisi olarak 1988’de İstanbul’da kuruldu. Kendisiyle yıllarca yakın işbirliği yapan iş ortakları ve müşterileriyle birlikte son teknoloji çözümler üreten Mik-el sadece Türkiye’de değil aynı zamanda uluslararası pazarda iyi bilinen bir firma haline geldi. Bugün Mik-el Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika’daki birçok memnun müşteriye ürün sağlamaktadır.

Yaklaşık 70 kişilik bir takım müşterilerini memnun eden güvenilir ürünler sunmak için tasarlamakta, geliştirmekte ve üretilmektedir. Tecrübeli mühendisler ve iyi eğitilmiş teknisyenler AR-GE, tasarım, üretim ve satış sonrası hizmetlerden sorumlu olarak çalışmaktadırlar.

1988
Mikroişlemci temelli asansör kumanda sistemleri Türkiye’de ilk olarak Mik-el tarafından tasarlandı ve üretildi.

1999
Çeşitli pazarların ve asansör türlerinin gereksinimlerinin karşılanması için EK, KO, YS, KX, EX, FX, MX ve BX üyelerinden oluşan Mikronik ailesi geliştirildi.

2000
Mikonet Türkiye’nin ilk CAN-Bus özellikli asansör kumanda Sistemi olarak geliştirildi ve makine dairesi, kabin ve katlar arasında seri haberleşme sağladı.

2003
Mikronik ZX EN 81-1/-2 Avrupa Asansör Standartına uyumluluğu sertifikalanarak Türkiye’nin CE işareti taşıyan ilk asansör kumanda sistemi oldu.

2007
Mikronik SM kabine giden verileri seri CAN-Bus üzerinden aktararak kabin bağlantısını basitleştirdi.

2008
Mikronik S-Hi yüksek durak sayılı asansörler için hem kabin hem de katlarla CAN-Bus üzerinden seri haberleşme sağladı.

2010
Mikronik SX (Classic), daha rekabetçi fiyat düzeyi ile daha çok işlevsellik sunarak Mikronik SM’nin yerini aldı.

2012
MD-2012, kullanıcı dostu menüsü ve asansöre özel işlevleriyle daha yüksek seyahat konforuna daha kolay ulaşılmasını sağladı.

2014
Mikronik SX Plus kat ve kabin butonyerlerine CAN-Bus üzerinden kolay tak-çalıştır bağlantı sağladı.

Kabin ve kat butonyerleri için akıllı çözümler sunularak tesisat bağlantıları basitleştirildi ve EN 81-70 standartına (erişim engelliler için asansör standartı) uyumları sağlandı. Bu çözümler kabin ve kat butonyerlerine entegre edilerek onların işlevselliğini artıran ve tak-çalıştır bağlantı özelliği ekleyen akıllı kartlar veya gömülü yazılımlardır.

2015
MD-STO Türkiye’nin güvenli durdurma (safe-torque-off) özellikli ilk asansör inverteri olarak kontaktörleri gereksiz hale getirdi ve hem asansörün sessiz çalışmasını sağladı hem de maliyeti düşürdü.

2017
SX ULTRA yeni Avrupa Asansör Standardı olan EN 81-20/-50 ile uyumlu modern bir asansör kumanda sistemi olarak yüksek durak sayılı ve yüksek hızlı asansörler için de çözüm oluşturdu.

2018
Tümleşik SX ULTRA & MD-STO Türkiye’nin ilk güvenli durdurma (safe-torque-off) özellikli kombine çalışan asansör kumanda sistemi ve inverteri olarak kolay devreye alma ve kontaktörsüz sessiz çalışma imkanları sundu.

2019
U-STO güvenli durdurma (safe-torque-off) özellikli tümleşik asansör kumanda sistemi ve inverteri olarak kolay devreye alma, sessiz çalışma ve maliyet düşüşü sağladı.

MP-20 hareketli mekanik parçaları olmayan manyetik bir sensör olan bu ürün hassas kat seviyesi ve kilit köprüleme bölgesi (ML) için kolay ayar çözümü sundu.